Auto occasions

Bij het vervangen je auto of bij de aanschaf van een nieuwe was het vroeger gebruikelijk dat je langs de locale garage ging. En dat je daar de occasions op het naastgelegen parkeerterrein ging bekijken. Dat hoeft niet meer, de autoindustrie met name voor garagebedrijven is door de komst van het internet ook flink veranderd.


Occasions sites

Ben je op zoek naar een goede gebruikte auto dan hoef je niet ver te zoeken. Er zijn tal van websites die zo een beetje al het occasion aanbod in nederland laten zien. Dus je bent niet meer afhankelijk van wat de locale dealer heeft te bieden. Gewoon slim zoeken op merk, type, bouwjaar en prijs en je vindt snel jouw auto. Nog niks gevonden of ben je niet tevreden over het aanbod? Dan kun je zelfs zoek in het buitenland en een importauto overwegen. Dit is een actie voor de echte slimmerikken onder ons. Want een beetje leuke BWM of Audi koop je niet in Nederland maar gewoon in Duitsland en je laat hem daarna makkelijk importeren. Dit kan duizenden euro's schelen en is een van de redenen waarom er nu veel autoimport bedrijven zijn. Zoek maar een op BPM of importauto en je wordt snel wijzer.


Waar kun je zoeken?

Hier staan ze dan de beste auto sites waar je snel een gebruikte wagen kunt vinden.
Vergeet niet ook eens op Marktplaats te kijken want een gebruikte auto kopen van een particulier kan ook heel interessant zijn. Vooral de prijzen, die zijn veel lager dan bij een autohandelaar! Let dan wel op een goede historie van de auto want garantie zit er niet bij.
Bovag garantie

Koop je een tweedehands auto dan wil je zekerheid hebben dat deze wel een tijdje mee gaat en je niet te veel onverwachte kosten geeft. In Nederland bestaat de BOVAG sinds 1930 en staat voor de Bpnd van Automobielhandelaren en Garagehouders. Het is een mooie vereniging die zeer zeker ook uw belang als consument wil bewaken. Een van de dingen die ze hebben is de BOVAG garantie. Koop je een occasion vraag dan naar een BOVAG garantie, je koopt dan een garantie auto. En reken maar dat dit heel prettig is bij onverwachte defecten en reparaties. Je kunt met deze garantie beroep doen op een vergoeding zodat jou de extra kosten bespaard blijven. Let wel goed op het BOVAG logo en de bepalingen en voorwaarden die je tijdens de koop afsluit.